Cum obtii dobanzi mai mici pentru ratele bancare

Daca obisnuiesti sa folosesti cardul de credit intr-un mod responsabil si iti platesti ratele la timp inseamna ca esti unul din clientii “buni” ai bancilor, asadar meriti dobanzi mai mici. Nu te baza pe faptul ca banca o sa se gandeasca la tine si o sa te sune a doua zi sa-ti propuna comisioane mai mici; tu trebuie sa mergi si sa le ceri acest lucru.

*Vreau sa clarific ca eu nu am (am avut o singura data) si nici nu imi propun sa am in viitorul apropiat un card de credit, asta doar pentru ca nu mi se potriveste un astfel de produs bancar. Imi plac cardul de debit si banii cash, cat am atat consum, nu imi place si nici nu mi se potriveste optiunea de la lua si de a plati inapoi, chiar daca cumva iau de la mine si platesc tot de la mine.

Daca tu esti genul de consumator care face plati regulate la cardul de credit sau care isi plateste ratele inainte de ziua scadenta, atunci afla ca poti obtine dobanzi mai mici, sau cel putin poti incerca sa obtii dobanzi mai mici.

Cum poti obtine dobanzi mai mici pentru cardul de credit sau rate?

  1. In primul rand, verifica-ti istoria platilor si vezi daca intr-adevar esti un client bun, genul de client pe care orice banca si l-ar dori.
  2. Pregateste-ti speechul; gandeste-te la ceea ce-i vei spune consultantului financiar pentru a-ti mari sansele de reusita. Nu uita! Nu esti indreptatit la nicio micsorare a dobanzilor, ceea ce vrei tu de la banca este o favoare.
  3. Mergi la banca si sustine-ti cauza! Nu uita sa mentionezi toata istoria ta cu banca respectiva, de cand ai cardul sau de cand ai inceput sa platesti ratele, comportamentul tau vis-à-vis de plata acestor rate s.a.m.d. Ai putea in acelasi timp sa sugerezi intr-un mod cat mai subtil desigur (nu vrei sa-l “superi” pe consultant), ca te gandesti sa schimbi banca cu o alta care are dobanzi si comisioane mai reduse.

Toti o sa-ti spuna in prima faza ca nu pot face nimic pentru tine, dar stim cu totii ca intotdeauna se poate face ceva; nimic nu e de nedesfacut, orice contract poate fi modificat. Banca ti-a dat banii, banca a facut regulile, asadar, tot banca le poate modifica la nevoie.

In caz de nereusita, inchide-ti cardul si muta-te la alta banca. In ceea ce priveste imprumuturile, gandeste-te daca nu cumva o refinantare printr-o alta banca ar fi mai potrivita pentru tine.

Vreau sa stiu: Ai incercat vreodata sa obtii dobanzi mai mici de la banca al carei client esti? Ai si alte idei despre cum ai putea convinge banca sa-si micsoreze dobanzile?

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *